Renovatie

Rustiek Voegwerk Renovatie muur voegwerk

Gevelrenovatie

Je gevel is het visitekaartje van je woning en beschermt het gebouw tegen vocht en koude. Het kan zijn dat de gevel vervuild is en dat er scheuren in de gevel zijn ontstaan, dat voegen zijn verkruimeld, dat stenen zijn afgebrokkeld of gebroken. Kapotte voegen ogen niet alleen onverzorgd, maar zijn ook bijzonder schadelijk voor de woning. Vocht kan zich dan namelijk opstapelen in de buitenmuur, wat tot barsten kan leiden bij vriesweer.

Ben je op zoek naar een nieuwe look voor je woning, wil je de bestaande gevel opfrissen of moet er geïsoleerd worden, dan is gevelrenovatie dé oplossing!

De kapotte voegen worden verwijderd. Vervolgens wordt de gevel schoongemaakt om vuil en voegresten te verwijderen. Dit vervangen we door ons ademend systeem met behulp van kalkmortel. 

Schoorsteenrenovatie

Na jarenlang gebruik van je schoorsteen is het niet abnormaal dat de “schouw” een grondig onderhoud nodig heeft. In de meeste gevallen is de schoorsteen al tientallen jaren in gebruik waardoor hij kan lekken en het niet meer mogelijk is om veilig te stoken. De schoorsteen kan ook scheuren, barsten of loszittende stenen vertonen door slijtage. Zoiets oogt helemaal niet goed en is bovendien ook erg gevaarlijk. In die gevallen is renovatie een “must”. Wij volgen regelmatig opleidingen, hierdoor kunnen we de nieuwste renovatietechnieken aanbieden.

Een schoorsteen vraagt meestal om een totaalrenovatie. Met oog op een duurzaam resultaat vervangen we de oude voegen en reinigen we het geheel. Waar nodig vervangen wij ook kapotte stenen, herstellen of vervangen we de loodlaag en/of de dekstenen. We werken alles netjes af met een hydrofuge.

Zo kan de schoorsteen nog vele jaren de krachten van de natuur trotseren. 

Rustiek Voegwerk Renovatie schoorsteen renovatie

Realisaties

Scroll naar boven